Морковени кюфтенца с колбас

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Морковени кюфтенца с колбас
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15 бр.
"Ако зайчетата не бяха заклети вегетарианци, само такива кюфтенца биха хапвали"

Необходими Продукти

  • моркови - 3 бр. големи
  • яйца - 2 бр.
  • салам - 100 г камчия
  • кашкавал - 70 г
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и рендосват, кашкавалът и саламът също се рендосват, а магданозът се нарязва на ситно.

В купа смесваме морковите, салама, кашкавала, магданоза, чукваме и яйцата, прибавяме и брашното, солта и щипка черен пипер и разбъркваме хубаво.

Трябва да се получи гъста смес, която не се разтича. След като сместа е готова, сгорещяваме мазнината и с влажни ръце оформяме кюфтетата и внимателно ги пускаме да се пържат.

След като са готови, обръщаме да се изпържат и от другата страна и изваждаме върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много ддобре изглеждат! С удоволсвие бих опитала!
15.05.2016 01:13
2
Покажи всички подкоментари
цветослава киркова
цветослава киркова
Изглеждат много добре, а дали ще бъде добре ако морковите се бланшират за кратко ?
08.05.2016 19:20
1
Покажи всички подкоментари