Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленка със сусам

Пърленка със сусам

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53265297253
Пърленка със сусам
Снимка: К.Георгиева
1 / 5
28/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Една пърленка, която ще стигне да се нагости цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • олио - 6 с.л
  • вода - около 300 мл топла
  • сусам - 1 пак.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се поставя в купичка, добавя се захарта и водата. Разбърква се добре и се добавят олиото и солта.

Брашното се пресява в подходяща тавичка и се прави кладенче. Добавя се по малко от течната смес и се омесва тесто. Оставя се да втаса около 30 мин.

След това се разстила в тава на не много дебела кора. Намазва се с цяло разбито яйце/няма нужда да се отделя жълтък или белтък/ и се поръсва със сусам. Може вместо сусам да се сложи сирене.

Пече се на 200 градуса с вентилатор за около 20-25 мин. Получава се нещо между пърленка и тънка питка.

Тавата, която съм използвала, е с размери 42 х 37 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: