Зелен боб с ориз

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7915k1k4k11
Зелен боб с ориз
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Много вкусно и много веган - заслужава да събере поне 1000 лайка"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 800 г пресен
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства, морковите и доматите се нарязват на кубчета, чесънът се реже на ситно, а лукът - на полумесеци.

Лукът се запържва в олио, след което се прибавят и чесънът и морковите. Поръсва се с червения пипер и се добавят доматите.

Разбърква се, добавя се бобът и се налива вода само да го покрие. Оставя се на слаб огън да къкри до готовност. Овкусява се със сол и черен пипер.

Брашното се разтваря в малко студена вода и се сипва към зеленчуците. Разбърква се и яхнията се оставя още малко на огъня.

Отделно се сварява измитият ориз в 6 ч.ч. вода с малко олио и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: