Пухкави гевреци

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239412
Пухкави гевреци
Снимка: Dora Grozeva
1 / 5
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10 бр.
"Толкова са пухкави, че ще излапате два докато се усетите"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 180 мл
  • мая - 1/2 кубче /20 г/
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр. /1 жълтък за намазване/
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч. /може и още 1/2 чаена чаша за доизмесване/
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко се активира маята с лъжица захар и 3-4 супени лъжици брашно. След като шупне сместа, се замесва тесто от всички продукти.

Втасва, докато удвои на обема си. Разделя се на 10 части, всяка от тях се разделя на две, като се оформят по 2 фитила /около 35 см/ сплитат се и се оформя геврек.

Нареждат се в тава и отново втасват около 30 мин.

Намазват се с останалия жълтък и 1 супена лъжица прясно мляко и се наръсват със сусам.

Пекат се на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: