Агнешки бут на фурна

30/03/2012
от Бай СтавриНовак
"Когато искате да впечатлите гостите си - заложете на класиката. И добрите напитки "
Приготвяне25 мин.
Готвене130 мин.
Общо155 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо54 451
  • Преглеждания за месеца2029
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 2 кг
  • мазнина - 300 г масло
  • зелен лук - 2 - 3 връзки
  • лук - 1 глава кромид
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • бира - 250 мл
  • чесън - 4 скилидки

Начин на приготвяне

Агнешкия бут хубаво се почиства, измива и подсушава. Слага се в намазнена тава, като преди това хубаво се натърква с всички подправки и се залива с бирата.

Маслото, нарязано на филийки, разпределете по бута и в тавата. Добавете накълцания стар лук и пресен зелен лук.

Сложете да се пече под фолио за около 2 часа. След това махнете фолиото и доопечете до загар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 2
3 0
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

123
123
10.12.2014 14:31
При тази мазнотия-kраве масло!?
Дафинов лист!?-това няма място туk.
18
1
Димчо
Димчо
03.06.2013 20:14
Бай Ставри, не съм го пробвал още, но така изглежда достатъчно вкусно!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв