Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки пържоли с тиквички и гъби

Пилешки пържоли с тиквички и гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пилешки пържоли с тиквички и гъби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
26/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
34 мин.
Общо
54 мин.
Порции
3
"За вкусните моменти с обичаните хора винаги може да разчитате на Готвач.БГ"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • пилешки пържоли - 600 г
  • лук - 2 глави
  • вино - 100 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер
  • подправка за пиле
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди режем на тънки пържоли, като ги поръсваме с черния пипер и малко сол.

Тиквичките обелваме.

Едната с помощта на белачката режем на тънко по дължина, втората- с нож на по дебели парчета също по дължина.

Лукът и краставичките почистваме и тях на ситни кубчета.

В тиган поставяме маслото, след като се разтопи, прибавяме нарязания лук.

Запържваме, докато стане прозрачен, и към него прибавяме нарязаните на тънки полумесеци гъби и тънките тиквички.

Прибавяме и виното, оставяме така, за да може да се задуши. Накрая прибавяме и краставичките, които са нарязали на лентички.

Поръсваме с черния пипер и подправката за пиле. В огнеупорна тавичка нареждаме най-отдолу по-едро нарязаните тиквички, като върху тях поставяме и пилешките гърди.

Изсипваме плънката, като я разпределяме навсякъде добре. Поставяме ястието във фурната да се пече.

Когато е почти готово, вадим и поръсваме с настъргания кашкавал.

Отново поставяме във фурната, докато се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: