Сладкиш с цели круши

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Сладкиш с цели круши1 / 2
17/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч. + щипка сода
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • ванилия - 2 пакетчета
  • масло - 1/3 ч.ч. течно или олио
  • круши - 5 - 6 средно големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

45Разбийте маслото със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.

Прибавете разбърканото със содата кисело мляко, щипка сол и постепенно пресятото брашно с бакпулвера. Накрая объркайте финално с ванилията. Ако сместа ви се стори много рядка, добавете още 1-2 с.л. брашно.

Добре намаслете и набрашнете кръгла форма за печене. Крушите обелете и ги оваляйте с малко галета или брашно, за да се обере излишната влажност.

Сипете сместа за сладкиша и в него набучете целите круши по цялата площ. Сложете сладкиша да се пече в умерено загряна фурна до готовност, като проверите с клечка за зъби накрая.

Ако по средата на печенето ви се стори, че повърхността започва да изгаря, покрийте леко отгоре с лист алуминиево фолио и доопечете. По желание поръсете готовия сладкиш с цели круши с малко пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: