Печени чушки в доматен сос

10/11/2012
"Обожаваме вкуса на печени чушки в доматен сос, направо нямаме насита!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 301
  • Преглеждания за месеца1354
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 1.5 кг
  • домати - 1.2 кг
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица - 1 ч.л. по желание
  • магданоз - 1/2 връзка
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките и ги изпечете. Слагайте ги в съд с капак и ги запарвайте, за да може после по-лесно да се обелят. Изпечените чушки обелете и нарежете.

Доматите бланширайте в кипяща вода за по 20-30 секунди. Охладете ги и ги обелете. Нарежете ги ситно или ги пасирайте. Загрейте няколко с.л. мазнина и запържете за кратко скълцания лук и чесън.

Добавете доматите и оставете за 10 минути да къкри под капак. След това махнете капака и добавете натрошения бульон и щипка захар. Оставете сосът да се вари още около половин час.

Накрая към него добавете сол, черен и червен пипер, както и скълцан магданоз. Сипете нарязаните чушки в соса и объркайте добре.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

великов
великов
06.06.2013 10:17
много приятно ястие
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв