Тази рецепта коментираха

Анонимен
Поля Рачева
Поля Рачева
Благодаря! Нещо не мога да пека кексовете.Сега ще опитам.
24.09.2014 22:49
здравка
здравка
кекса става много представителен,но е сух и наистина вместо сода е добре да се сложи бакпулвер.
25.08.2013 17:47
5
искра
искра
Аз го правих,но с киселото мляко не става добре.Махнах млякото,намалих брашното и захарта за бялата част на 1/2 чаена чаша,вместо сода сложих бакпулвер за бялата част 1/3 ,а 2/3 за другата смес и стана прекрасен.
20.06.2013 11:20
3
2
гиги
гиги
Не се полуи хубав кекс киселото мляко е много може би трябва една две лъжички за да се угаси содата
16.06.2013 18:27
1
mamata
mamata
Забравих да пиша , че намалих брашното за белтъците на 0.5 ч.ч. защото става много гъсто.
09.06.2013 15:25
mamata
mamata
При мен стана перфектно,но аз направих изменение.
1. яйцата разбиx със захарта като пандешпан.
2. не сложих к.мляко и вместо сода сложих бакполувер.
Всичко останало е еднакво.
Cъжалявам, че немога да кача снимка като доказателство
09.06.2013 06:19
1
мария
мария
браашното към първата смес е малко

02.06.2013 16:22
1
1
Минка Генчева
Минка Генчева
Този кекс го правя от много години и винаги е сполучлив,който и да го е вкусил-винаги ми е искал рецептата!..:)..А за бялата смес мога да добавя,че аз слагам 1/2 чаша брашно-така става по-мек.А за печенето включвам фурната на долен реотан първо на 200-220,докато се надуе и после включвам на долен и горен реотан на 180-200.Наблюдавам и когато се зачерви отгоре,изваждам и с клечка пробвам как е вътре изпечен.Ако има нужда отвътре още да се пече покривам кекса с фолио,за да не изгори и така пека до готовност!



01.06.2013 14:07
1
вяра
вяра
няма да загори отгоре ако първо го печеш отдолу и като се изравни във формата го включиш и отгоре става супер
14.04.2013 15:42
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Вчера направих кекса- хареса ми идеята за по-различен от стандартния двуцветен кекс. Стана много вкусен, но като го правя другия път, ще внеса корекции за себе си. Първо, бялата смес ми стана много гъста с тази 1 ч.ч. брашно- струва ми се много, другия път- 1/2 ч.ч. След изпичане беше по-твърда от останалата част от кекса, като дунапренена. Другото е, че жълтата и кафявата смес се смесиха и стана малко незабележима граница. Печенето на 150 градуса също ми беше малко. Пекох 1 час и после увеличих, защото не знам колко още щях да пека така бавно. И всяко парче е с различна украса- 3-те цвята са се смесили по време на печене и стана много интересно. Почти целия вече е изяден. Благодаря за интересната рецепта! :)
09.04.2013 21:40
Евгения
Евгения
Вили,съвета който мога да ти дам е да слагаш фолио от горе като се запече, ако ти е силна фурната. Или намали градуса за горно печене. 150 градусе е умерена температура и не би трябвало да ти изгори, тя по скоро изсушава и изпича по бавно.
05.04.2013 10:49
вили
вили
аз сега го направих и докато се изпече вътре прегоря отвън!!?!?!?!
04.04.2013 15:28
Евгения
Евгения
Това му е хубавото на готвенето, имамме възможности да променяме съставки, форма и винаги се получава нещо ново и красиво.
В тази рецепта и аз съм добавила нещо към нея и сега все повече се обогатява, променя и всеки има усет за това.
Благодаря Ви за отзивите и идеийите, които ще внесете!
04.04.2013 09:00
гост
гост
вместо сода,използвайте един бакпулвер
03.04.2013 20:16
Стоянка Георгиева
Стоянка Георгиева
Правила съм този кекс преди много година.Ще пробвам пак!!!
03.04.2013 20:01