Тази рецепта коментираха

Анонимен
Елена
Елена
Рецептата е прекрасна! Стават много ароматни и вкусни, но са малко сухички. Задължително им трябва сос. Аз използвах млечен сос с чесън, къри и джоджен. Вместо елдено брашно, пробвах с обикновено пшенично, както и с брашно от лимец. Получи се добре и в двата случая.
24.11.2013 14:00
3
ваня
ваня
сега си ги приготвям, благодаря за рецептата
29.10.2013 16:12
Деси
Деси
Пропуснали сте да добавите нахута в блендера. Предполагам и той се смила заедно с останалото...Звучи вкусно :)
19.10.2013 20:01
2
Лидка
Лидка
Какво е брашно от елда?
Рецептата ми харесва и ще я изпробвам утре.
благодаря
04.10.2013 14:39
1
Гери
Гери
Брашно от елда е сурова елда, смляна на брашно! :) Елдата, или още гречка, е зърнена култура, богата на желязо, което я прави незаменима в менюто на вегетарианците. Освен това е безглутенова храна, изключително полезна и лесносмилаема. Особено препоръчителна за захранване на бебета и за малки деца. И като бонус - вече може да се открие в повечето супермаркети (има сурова, има и бланширана,която увира по-бързо, но пък не носи всички полезности на суровия и необработван продукт). Руснаците са й големи фенове - готвят манджи с елда, както ние с ориз. Аз лично я предпочитам за закуска - сварена и овкусена с мед и орехи или със сирене и масло. А брашно от елда - или си мелите у дома (с кафемелачка), или си купувате от био магазините!
10.01.2014 14:19