Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Аз имам един джолан във фризера и мисля да го направя задушен в тенджерата под налягане.Ще си направя смес сол, червен пипер и някоя друга подправка ,прибавям олио и ще го овалям в сместа.Поствям е тенджерата,наливам малко вода и на бавен огън ще го всря докато остане на мазнина!Със сигурност ще бъде сочен.Опасявам се,че във фурната няма да стане толкова сочен,както под тенджерата под налягане.Ама нека да мине време,че от толкова празници голямо ядене падна.Малко да поогладнеем и тогава.
15.01.2024 22:35
4
1
Потребител#174258
Потребител#174258
Любимо ястие. Имам два джолана за неделя, слагам и гъби. Както е студено, с едно червено вино....Поздрави от зимния Буенос Айрес !!
02.09.2016 12:23
7
3
Галичка Николова
Галичка Николова
Точно имам два джолана.Не съм се сещала да ги натривам с чесън.Слагала съм го в съда,в който пека. Ще пробвам варианта. А предполагам киселината се слага за да се разградят по-лесно мускулните влакна.Винаги поръсвам с малко оцет,когато готвя свинско,особено ако съм нямала време да го мариновам.Киселото не се усеща изобщо,а месото става крехко.Благодаря за идеята.
21.07.2016 06:31
9
1
никнай
никнай
Рецептата е трепач ако е без кисилина.
За препоръчване е джолана да се пече цял (става по-сочен)и след това да се разфасова на порции. Ако се залее с тъмна бира ще се получи неповторим вкус.
24.02.2016 23:02
29
7
Мария Детева
Мария Детева
Лесен за готвене и неповторимо вкусен само с нарязани картофи около него на фурна...
31.12.2015 19:39
3
Аййй
Аййй
Ефросия,защо заблуждаваш читателите като пишеш свинско месо-1 кг.джолан? И на снимката ти това не е джолан! Ама,че некоректност!
28.02.2014 10:46
10
1