На час и 10 минути ги отворих защото замириса на изгоряло и хубавата мазнина от пържолите се бивши стопила а пържолите сухи и прегорели отдолу на тавата!
Пс: може и аз да съм направил някаква грешка но не виждам какво може да забъркаш като си сложил пържолите и си ги запечатал с фолио?
01.11.2024 21:45
Анонимен
Благодаря най-сърдечно за съветите по подготовката на месото и самата рецепта!
От себе си само добавих лека марината с олио, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. кимион и 1 ч.ч. червено бургундско вино.
За 90 мин на 220 градуса и стана УНИКАЛНО!
НАПЪЛНО ПРАВИ СТЕ: НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ НОЖОВЕ -:)
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
05.03.2023 15:16
3
3
Ruska Krasimirova
Честита нова година, жив и здрав да си за рецептата, станаха страхотни сочни пържоли от сега само така ще ги приготвям.
01.01.2021 05:13
1
maria
Страхотна и лесна рецепта, благодаря, вкъщи много ги харесаха :)
22.02.2019 12:31
5
2
Nikolay Vetev
Апропо, забравих да кажа, че винаги ползвам за подправка освен черен пипер/аз лично ползвам смесен - зелен, бял, червен и черен/ и кимион и кориандър на зърна/аз готови смлени не ползвам и не признавам/ и соля със едра морска сол, защото тя не извлича сока от месото и соли колкото е нужно!
18.01.2019 21:24
7
4
Nikolay Vetev
Рецептата е супер с една поправка, че в текста пише 250°, а на видеото 200°, но и двете температури ми се виждат доста високи за крехко и сочно месо, като аз лично не готвя на повече от 170 градуса, а дори и на 70-90 градуса,...вярно по-дълго, но месото е невероятно?!
И имам няколко съвета и допълнения към рецептата:
1. Никога, ама абсолютно никога не допускайте допир на алуминиево фолио и храна! Използвайте за изолатор хартия за печене/между фолиото и храната/.
2. В блендер или както ви е удобно пасирайте 3-4 скилидки чесън, малко розмарин/едно клонче/, слънчогледово масло/30-50мл/, а най-добре зехтин/ и МАЛКО СОК ОТ НАР/около 1 супена лъжица/ и намажете с четка месото,......ако имате време оставете за час-два в хладилника. Резултата е невероятен.
3. Когато месото е готово го оставете 5-10 мин преди да го сервирате, за да си „почине“. По този начин то ще поеме обратно част от пуснатият от него сок и ще бъде по-крехко и сочно.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
От мен запомнете - НЯМА УНИВЕРСАЛНА РЕЦЕПТА ЗА НИЩО!!!!
ОТ ПЕЧКА ДО ПЕЧКА И ОТ МЕСО ДО МЕСО ИМА „БАЛКАН“ РАЗЛИКА, ПОРАДИ ТОВА КОНТРОЛИРАЙТЕ ПРОЦЕСА ВИНАГИ!!!
18.01.2019 21:11
35
6
Dido Popov
тъпата рецепта точно по правилата я спазих: засичах с таймера на телефона на 250 градуса електическа фурна долен и горен реотан без вентилатор за да ям въглен накрая
13.12.2018 19:44
19
9
Бонка Иванова
Аз винаги така ги правя майка ми така ме е учила
08.12.2018 07:27
4
3
Яница Николова
Винаги ги мариновам и пека на 190-200*С с фолио отгоре, стават крехки и сочни.
29.05.2018 15:47
10
1
Светозар
Час и половина, месо във фурната.... Заминали са му всички сосове и ги топлиш с хляб :) Подсуши пържолката, сложи и чер пипер, кимионче, да построи така половин един час, и преди топлинната обработка слагаш солта, защото тя вади влагата от месото и остава сухо. Нагрей тигана с малко мазнина, и ги за пържи по 30 секунди от всяка страна, не повече, после ги сложи в тавичка с малко масло и ги пъхни в загрява фурна на 200,220 градуса за не повече от 7мин.Опитай и ще забравиш за друго!.... Добър апетит!
01.02.2018 15:12
44
11
Добрин Андреев
Това не е никаква "тайна".Пълни глупости.Има процес наречен "зреене".Когато едно месо узрее си идва на място и не му трябват никакви тайни и разни глупости,за да се получи крайният резултат.А дали врат или котлет е въпрос на вкус.Няма месо,което не може да стане!!
20.10.2016 18:15
21
27
3
Кака и Батко
Давай момче, този форум е за това, да споделиш опит, да изненадаш приятно, да удариш едно рамо, да окуражиш онези, които не знаят от коя страна се хваща черпака. С удоволствие ще прочета и опитам някоя от твоите рецепти - понякога страдам от липса на идеии.
22.10.2016 16:59
31
3
Добрин Андреев
Само да ти кажа , че от 9 години съм транжорче и любител готвач.Ако искаш да се пробваме кой колко знае ;)
22.10.2016 11:00
7
36
Кака и Батко
С професионалисти не споря!
И по този повод се сещам за един професионалист, който отишъл на ресторант и си поръчал пържола. След малко се обърнал към келнера и казал "като професионалист високо оценявам това", сочейки пържолата. Келнерът се зарадвал и на свой ред попитал къде сте "шеф". Професионалистът отговорил "а, не, не съм шеф, обущар съм".
21.10.2016 07:16
27
5
Svetla Koutsili
От доста години над 10 съм яла такива пържоли и наистина са чудесни,но аз я знам по друг начин рецептата...в/у ал.хартия се слага пържолата в/у пържолата се нарежда едро нарязан ч.лук на око чушка и резен домат като се подяравят със сол и ригам и се слага малко кубче масло/каквото разполагате в къщи/ ..увива се пържолата с фолиото и се нарежда в тавата така до колкото поеме тавата с пържоли...сипва се чаша вода в тавата и се слага на загрята фурна/250 С'/ за 15 минути и хоп готово...меки-вкусни и още нещо :)...за мезе са баш на място...
14.10.2016 12:41
22
14
1
Кака и Батко
Няма лошо да се изпробва и твоята рецепта - публикувай я! Мен ме блазни мисълта, че не му баеш, вършиш си другата работа, а то си става по час.
14.10.2016 16:43
4
2
Потребител#177305
Може би има значение и месото-домашното ще се пече по-вече
21.09.2016 09:01
9
3
1
Кака и Батко
Всичко има значение, включая това от коя част на прасето е месото - примерно в последствие установих, че котлетите не се получават по тази рецепта, предполагам и бут няма да стане. И все пак говорих за класиката в жанра свински врат. Не съм пробвал още, но почти напълно съм сигурен (на база коментарите), че главата на Господина пишещ с ??!?!??! също няма да се опече на посочените градуси и за посоченото време, може би след предварителна обработка в тенджера под налягане за 48 часа ще се получи нещо, но не гарантирам.
22.09.2016 13:30
1
Димитър Дадачев
Час и половина на 250 градуса ??!?!??! Ти слон ли ще печеш в пещ или пържоли във фурна ?! Няма да пробвам с тези градуси , че 7 лв. на боклука не ми се хвърлят .
15.09.2016 18:06
19
8
1
Кака и Батко
Ако четеш малко повече вместо да дрънкаш ще видиш, че Радобар е уточнил градусите на 190. Аз вече опитах и цяла нощ на 100 градуса, ама вместо да дрънкам пробвам и се вслушвам в онези, които нещо са направили, а не в такива като теб дето нямало да направят нещо си! Аман от хейтъри (в превод мразячи)!
15.09.2016 18:54
3
1
Aleksander Georgiev
Страшна рецепта :)))
03.09.2016 21:50
4
4
Kostadin Stoyanov
Като се осолят преди печенето, сока на месото не изтича ли в тавата?
10.04.2016 16:15
6
3
1
Кака и Батко
Не съм пробвал без да ги осолявам, но никога не е късно рецептата да се доизкусури.
10.04.2016 19:17
2
1
Радобар
Станаха перфектни! 1.30h на 190С. Благодаря за рецептата!
03.03.2016 12:13
14
7
1
Кака и Батко
Радвам се, че си опитал и си останал удовлетворен! Далеч съм от мисълта, че аз съм открил "топлата вода", споделих рецептата, за да може повече хора да не правят "подметки" със заливка. Вкусът и качеството са на първо място, но за мен не е маловажна и простотата на приготовлението и най-вече липсата на "баене" - пет минути приготовление и останалото го прави фурната, а ти разполагаш с времето си.
Благодаря за коментара!
03.03.2016 20:20
3
2
Петър
Вчера моите пържоли се готвиха в слънчева ми печка при бавно готвене за около 3 часа. След мариноване в предпочитаните подправки, малко олио и вино маста им се отдели без да ползвам електричество и да стоя около тях заради прегаряне и други подобни. Резултатът е много добър и икономичен. Изработката на печката тип кутия струва 1 час работа, малко фибран, домакинско фолио, няколко гвоздеи и тиксо. Пробвал съм с успех "сварени" яйца, печено пилешко, риба, ябълков компот, слънчева туршия, затваряне на кисело зеле в буркан и сушене на плодове и зеленчуци.
26.02.2016 08:35
6
17
1
Кака и Батко
Всичко е прекрасно, хубаво би било да споделиш идеята си и в този форум , а прекрасно би било да не си анонимен, защото никой не би искал да умре от печатна грешка!
26.02.2016 17:51
1
Виникс
Това са задушени меса с преразход на енергия! Подсушени, Малко сол и ч. пипер. На плоча или тиган по 3 минути от страна. Намазвате отгоре със смес ( 1:1 мед и едрозър. горчица). Отиват във фурна на макс (грил) за 15 минути. Вадят се, "почиват" си 4-5 минути и това е!
(-;
25.02.2016 23:27
16
7
2
Калинов
Това е правилният начин за печене пак казвам печене а не за задушени пържоли на фурна,но наистина заглавието подсказва "Сочни пържоли на фурна",важното е да се запечата месото на висока температура отначало за да запази всички сокове в месото(това е тайната лично за мен за сочни пържоли) и след това в грила за 10тина минутки
24.11.2016 19:15
6
Кака и Батко
Прекрасна рецепта - защо не я публикуваш в сайта?
26.02.2016 07:41
5
2
Любо
Точно по рецептата за 90 мин всичко изгоря
25.02.2016 20:50
34
3
1
Кака и Батко
Съжалявам за неуспеха! Именно за това си направих труда на 23.02. да уточня, че явно има разлика във фурните, а напълно е възможно времето за печене да зависи от количееството пържоли. Погледни малко по-долу и наблюдавай първия път!
Успех!
Пс: може и аз да съм направил някаква грешка но не виждам какво може да забъркаш като си сложил пържолите и си ги запечатал с фолио?
От себе си само добавих лека марината с олио, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. кимион и 1 ч.ч. червено бургундско вино.
За 90 мин на 220 градуса и стана УНИКАЛНО!
НАПЪЛНО ПРАВИ СТЕ: НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ НОЖОВЕ -:)
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
И имам няколко съвета и допълнения към рецептата:
1. Никога, ама абсолютно никога не допускайте допир на алуминиево фолио и храна! Използвайте за изолатор хартия за печене/между фолиото и храната/.
2. В блендер или както ви е удобно пасирайте 3-4 скилидки чесън, малко розмарин/едно клонче/, слънчогледово масло/30-50мл/, а най-добре зехтин/ и МАЛКО СОК ОТ НАР/около 1 супена лъжица/ и намажете с четка месото,......ако имате време оставете за час-два в хладилника. Резултата е невероятен.
3. Когато месото е готово го оставете 5-10 мин преди да го сервирате, за да си „почине“. По този начин то ще поеме обратно част от пуснатият от него сок и ще бъде по-крехко и сочно.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
От мен запомнете - НЯМА УНИВЕРСАЛНА РЕЦЕПТА ЗА НИЩО!!!!
ОТ ПЕЧКА ДО ПЕЧКА И ОТ МЕСО ДО МЕСО ИМА „БАЛКАН“ РАЗЛИКА, ПОРАДИ ТОВА КОНТРОЛИРАЙТЕ ПРОЦЕСА ВИНАГИ!!!
И по този повод се сещам за един професионалист, който отишъл на ресторант и си поръчал пържола. След малко се обърнал към келнера и казал "като професионалист високо оценявам това", сочейки пържолата. Келнерът се зарадвал и на свой ред попитал къде сте "шеф". Професионалистът отговорил "а, не, не съм шеф, обущар съм".
Благодаря за коментара!
(-;
Успех!