Тази рецепта коментираха

Анонимен
Misho
Misho
Тин направих трицона, но много кисела стана!
За това, дребната риба не се кисне в чист оцет, а в пропорция 1 към 1 с вода. ( 300мл. оцет и 300 мл. вода)
30.05.2017 19:32
1
1
Таня
Таня
аз правя сафрид от 20 години и го държа 24 часа в сол и 24 в оцет, изчистени и измит добре от вътре. Никога не ми е нагарчал и без да сменям саламурата и честно казано който го е опитал остава просто възхитен от рецептата а тя е толкова проста. единственото правило е рибата да не се измие от оцета !!! и да се залее с препечено хладно олио! Подпраките по желание аз слагам, черен пипер, бахар, малко дафинов лист и копър повечко! Успех!
23.05.2012 00:33
11
1
тин
тин
Това, което пишете се отнася за промишлени количества, а по този начин, който съм написала аз е за малки количества.
11.10.2011 12:34
4
ВЕСЕЛИН МОНЕВ
ВЕСЕЛИН МОНЕВ
Сафридът и трицоната се почистват след осоляването, като в саламурата се държат 8 - 10 часа и след половината от времето саламурата се сменя. Това се прави за да не е толкова солена и да се отстрани нагарчащият вкус на кръвта на рибата, за това е смяната на саламурата.
09.10.2011 11:59
2
1