За коприва-каша, аз лично сварявам копривата с една връзка пресен лук и една връзка пресен чесън - все пак е пролетно ястие! След сваряването отцеждам и пасирам. Запичам брашно в мазнина, добавям червен пипер и разреждам с бульона от копривата, до гъстота на каша - всеки си има предпочитания колко да му е гъсто. Добавям пасираната коприва и 4-5 яйца, когато те са готови добавям и сиренето! Това рецептата на баба ми и нямо по-добра за коприва-каша, поне за мен :).
26.03.2019 11:57
15
2
Ваня Георгиева
Хубава рецепта но името и не ми допада за самата снимка. Гъста супа е по добре. :)
23.02.2016 00:38
3
11
1
Добринка Петкова
На мен не ми прилича на супа(и пилешката каша правя така,а не като качамак)но благодаря за отзива. Разгледайте и другите предложения за каша от коприва-изглеждат по същия начин.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани