Включвам се в полемиката с информацията, че при мен този лесен сладкиш фигурира като Торта "ненаситната монахиня". Тестото е от 5 яйца, разбити с 1 ч. захар, добавени 1,5 ч. брашно, ванилия и лимон. Изпечен и изстинал, блатът се надупчва с нож на много места. Залива се с крем от 2 ч. вода, 1 ч. захар и 3 с. л. какао, в който след кипване се разтопява 1 малко пакетче масло. Гарнира се с добре разбита с пудра захар малка кофичка заквасена сметана. Отгоре се наръсват смлени орехи.
02.12.2015 20:10
5
Таня
Предварително се извинявам на Росини,която е публикувала рецептата,но...това не е "жадната монахиня".Истинската рецепта е съвсем друга и няма нищо общо с какаов кекс,на каквото ми прилича това.Истинската рецепта е:-блат от пандишпаново тесто,което е равни части,яйца,захар и брашно.Свекърва ми си мереше винаги с бурканче от лютеница трите съставки,разбиват се с миксер и се пече в умерена фурна.през това време в тенджерка си карамелизирате захар 1/2 от същото бурканче.В момента в който карамела е готов се излива 1л.прясно мляко и едно пак.(125гр)масло и бъркате докато карамела хубаво се разтвори.Разбира се по желание може да се сложи и ром на вкус.Блата като е готов се надупчва с вилица и се залива с този сироп хубаво и обилно-затова се казва жадната монахиня,защото колкото наливаш то попива.Отгоре се маже с крем като за целувки,ама може и друг сметанов.Да ви е сладко.пробвайте я много е лесна и мн.вкусна
03.01.2015 15:43
5
3
Таня
прибавих и други неща и стана още по вкусен но това не е оригинала на жадна монахиня
03.02.2014 07:13
6
Дани
Това не е рецептата за оригиналния сладкиш и на вид не изглежда така, това в тавата е обикновен какаов кекс.
10.10.2013 09:33
2
1
unbootend
Според оригиналната рецепта сладкишът се залива със специален сироп, в който се добавя една капачка ром. Затова се нарича ЖАДНА монахиня, скъпа Джулия, заради ромчето. Аз когато съм го правил този десер ти още си ходила права под масата.
02.09.2013 19:03
5
10
джулия
затова е жадната монахиня защото тортата се залива със прясно мляко,което тя непрекъснато изпива... я и рецептата/оригинала/ не е такава.
21.08.2013 19:21
2
Илияна Апостолова
Е да, но има 2 ч.ч. смлени орехи...
19.08.2013 22:55
ммм
И само 3 л. брашно?Не ели е твърде малко?
19.08.2013 22:06
1
кака
некс, прясното мляко се слага при разтопяването на шоколада за глазурата
10.08.2013 16:34
некс
А къде остава прясното мляко в приготвянето на сладкиша?
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани