Това не е рецепта ! Изброени продукти и просто пише че ги смесваме . Как ги смесваме ,как активираме маята(за колко време) ,колко време втасва тестото ,как месим
22.10.2023 14:46
Ваня
Здравейте, Аз я направих точно по рецептата и се получи супер.. Благодаря
Оформих си я по мой вкус
26.10.2019 13:21
1
Mel Koleva
Много елементарно обяснение. А за начина на оформяне?Така не е коректно!
08.07.2017 12:19
2
1
Delfinia
В оформянето на тази питка наистина няма нищо сложно и всичко се вижда на снимката, може би затова Рафаела Искрова е преценила, че е излишно да се обяснява по-подробно. Но тъй като има хора, които тепърва се учат, ето как се прави:
Активирате маята - размивате я с малко топла водичка или пр. мляко (колкото да се разтвори маята) и захарта. Покривате купичката и оставяте на топло да шупне. През това време пресявате брашното в подходящ съд и оформяте кладенче, в което слагате 2 яйца + 1 белтък, прясното мляко, солта и разтопеното масло. Добавяте шупналата вече мая и замесвате меко тесто. Разделяте го на 17 топки, едната от които е около 2 пъти по-голяма от другите (тази която ще е в центъра на питката). Поставяте я в средата на намаслена тава и около нея нареждате останалите 16 топки. Топките се оформят с намаслени ръце. Ако искате, можете да ги оформите и кръгли, но за да се получи формата от снимката, леко ги изтънете в единия край - да се получи форма като сълза. Покривате с кърпа и оставяте на топло да втаса. Намазвате втасалата вече питка с леко разбит с малко олио жълтък, поръсвате със семена по желание (само средната топка или цялата питка) и печете до готовност. :)
Забележка: Ваня Георгиева има право - маята наистина е много за това количество продукти - половин кубче е напълно достатъчно.
19.10.2017 19:26
9
2
Потребител#173580
ЗДРАВЕЙТЕ!
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОБЯСНИ СТЪПКА ПО СТЪПКА СЪС СНИМКОВ МАТЕРИАЛ?
ПИТКАТА ИЗГЛЕЖДА СТРАХОТНА....
09.07.2016 13:04
10
1
Ваня Георгиева
Маята е доста за това количество мляко и яйца. Според мен 1/2 е напълно достатъчна. Трябва да обясните начина на оформяне, за който си няма понятие от питки а иска да опита да я направи.
Оформих си я по мой вкус
Активирате маята - размивате я с малко топла водичка или пр. мляко (колкото да се разтвори маята) и захарта. Покривате купичката и оставяте на топло да шупне. През това време пресявате брашното в подходящ съд и оформяте кладенче, в което слагате 2 яйца + 1 белтък, прясното мляко, солта и разтопеното масло. Добавяте шупналата вече мая и замесвате меко тесто. Разделяте го на 17 топки, едната от които е около 2 пъти по-голяма от другите (тази която ще е в центъра на питката). Поставяте я в средата на намаслена тава и около нея нареждате останалите 16 топки. Топките се оформят с намаслени ръце. Ако искате, можете да ги оформите и кръгли, но за да се получи формата от снимката, леко ги изтънете в единия край - да се получи форма като сълза. Покривате с кърпа и оставяте на топло да втаса. Намазвате втасалата вече питка с леко разбит с малко олио жълтък, поръсвате със семена по желание (само средната топка или цялата питка) и печете до готовност. :)
Забележка: Ваня Георгиева има право - маята наистина е много за това количество продукти - половин кубче е напълно достатъчно.
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОБЯСНИ СТЪПКА ПО СТЪПКА СЪС СНИМКОВ МАТЕРИАЛ?
ПИТКАТА ИЗГЛЕЖДА СТРАХОТНА....