България бе прочута с кулинарния си туризъм, повече дори от Франция,особено там,където хората опитваха,а не се водеха от скъпо платени реклами. Посолствата ни се атакуваха за рецепти в продължение на десетилетия.Вече не! Колкото до Свободата ..., ако един експеримент е наистина добър, той получава собствено име, не ползува име от златния български фонд за патерица. Така се подменят ценности и (накратко) скоро оригиналите и на тези най-стойностни постижения на българския опит ще бъдат представяни за небългарски. Поради недостатъчна и ясна защита на груповата интелектуална собственост. Отново ще плащаме в Париж по 300 евро за порция "Живи съкровища" и ще получаваме по 3 евро за порция от нашите нови експерименти от сорта "Клан, клан, недоклан"...
03.08.2012 04:48
2
борко
най-мразя някой да ми казва какво "ТРЯБВА" да си слагам в манджата! Аркана, уважение за старата школа, но вече не страдаме от тесногръдие, било то и кулинарно...
20.03.2012 08:44
Аркана
Риган и чубрица са отлични подправки, но не за гювеч...На тяхно място Бг кухня препоръчва липсващите грах, магданоз, целина, пащърнак и патладжани /дори тиквичка и ситно зелено якориди най-отгоре/.
Смлян чер пипер се слага само при не добри продукти и наркомании. С него гювечът губи аромата си и вече е само забъркана или сбъркана манджа със зеленчуци.
Смлян чер пипер се слага само при не добри продукти и наркомании. С него гювечът губи аромата си и вече е само забъркана или сбъркана манджа със зеленчуци.