Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
Сонче, още една снимка качвам на този вид хляб. Зная защо не ти се е получил, или предполагам, когато го поставиш в тавата за печене в/у царевичното брашно се оставя още за около 40 мин да втаса отново. Малко са тези минути, остави го покрит с фолио за още 1 час примерно. Той отново ще бухне и тогава го сложи във фурната. Днес го приготвях и това го забелязах и затова и го споделям.
17.01.2017 00:00
1
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Сонче, какъв миксер ,какви 5 лв...ползвам миксера защото ми е удобно, бързо. Разбира се, че този хляб не се работи в миксер. Отвори Гугъл и напиши "Хлябът на Тоскана" - Йоана Петрова и разгледай цялата ѝ рецепта. Тя не го работи в миксер, ще видиш има и снимков материал. Ориентирай се за втори път когато го приготвяш.
11.01.2017 20:56
1
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Сонче, видях ги. Не е превтасал, няма огромни шупли. На вкус трябва да е хубав. Не се е вдигнал достатъчно, но иначе има прекрасен цвят на изпечен хляб. Ти сложи ли във фурната вода, напръска и стените ѝ с вода, нали? С каква мая работи, суха, нали? На колко градуса го изпече, нали имаш термометър на фурната? Пекох го в много гореща фурна. Ще го направя отново в края на седмицата да видим дали ще стане или не. Егати и хляба, толкова е лесен и елементарен. Честно!
11.01.2017 20:25
1
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Сонче, не може да не ти се е получил. Рецептата както си прочела е доста елементарна, няма сложно в нея. Описанието е много.
Тестото е меко. Сега ще ти кажа, първо съм го измесила в миксера, това го писах, после в/у набрашнен плот само го премесих и го зарязах да втасва. Извадих го отново в/у набрашнен плот, тестото беше пак меко и го оформих в/у брашното с напудрени длани и го оставих в тавата. Пече се. Както виждаш от снимката, когато съм го разрязвала със специалното си ножче за разрязване на тесто, то е като бръснарско ножче но с дръжка, не успя да направя хубав разрез, както при другите хлябове, защото тестото беше меко и не можа добре да се разреже и имаше... то се вижда и на снимката, как да го кажа, като че ли захапваше и не се образува хубава линия на разреза. При печенето се пооправи. Пусни снимка да го видим, няма значение каква е, тук си споделяме и успешни и неуспешни рецепти. Давай!
11.01.2017 20:16
1
1
Покажи всички подкоментари
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Не бях чела по-подробна и интересна рецепта.Изключително ме заинтригува.Въпроса ми е - брашното,което трябва да ферментира на топло ли трябва да е през ноща?
10.01.2017 11:23
1
3
Покажи всички подкоментари