Сонче, още една снимка качвам на този вид хляб. Зная защо не ти се е получил, или предполагам, когато го поставиш в тавата за печене в/у царевичното брашно се оставя още за около 40 мин да втаса отново. Малко са тези минути, остави го покрит с фолио за още 1 час примерно. Той отново ще бухне и тогава го сложи във фурната. Днес го приготвях и това го забелязах и затова и го споделям.
17.01.2017 00:00
1
1
Евтини Рецепти
Супер,може би там е станал сакатлъка :) Ще повторя!
17.01.2017 13:10
marcheva14
Сонче, какъв миксер ,какви 5 лв...ползвам миксера защото ми е удобно, бързо. Разбира се, че този хляб не се работи в миксер. Отвори Гугъл и напиши "Хлябът на Тоскана" - Йоана Петрова и разгледай цялата ѝ рецепта. Тя не го работи в миксер, ще видиш има и снимков материал. Ориентирай се за втори път когато го приготвяш.
11.01.2017 20:56
1
1
Евтини Рецепти
Ще го направя.Благодаря за рецептата. :)
11.01.2017 21:04
marcheva14
Сонче, видях ги. Не е превтасал, няма огромни шупли. На вкус трябва да е хубав. Не се е вдигнал достатъчно, но иначе има прекрасен цвят на изпечен хляб. Ти сложи ли във фурната вода, напръска и стените ѝ с вода, нали? С каква мая работи, суха, нали? На колко градуса го изпече, нали имаш термометър на фурната? Пекох го в много гореща фурна. Ще го направя отново в края на седмицата да видим дали ще стане или не. Егати и хляба, толкова е лесен и елементарен. Честно!
11.01.2017 20:25
1
1
Евтини Рецепти
Да,всичко направих по описанието,пръсках фурната.Със суха мая го направих.Всичко дословно.Само термометър нямах,но като видях как се е изпекъл,прецених,че е готов.По интуиция :)))) Само дето не се вдигна.Това ми е единствения проблем.Вкуса изобщо не го коментирам .. :))))) Страхотен е!
11.01.2017 20:41
marcheva14
Сонче, не може да не ти се е получил. Рецептата както си прочела е доста елементарна, няма сложно в нея. Описанието е много.
Тестото е меко. Сега ще ти кажа, първо съм го измесила в миксера, това го писах, после в/у набрашнен плот само го премесих и го зарязах да втасва. Извадих го отново в/у набрашнен плот, тестото беше пак меко и го оформих в/у брашното с напудрени длани и го оставих в тавата. Пече се. Както виждаш от снимката, когато съм го разрязвала със специалното си ножче за разрязване на тесто, то е като бръснарско ножче но с дръжка, не успя да направя хубав разрез, както при другите хлябове, защото тестото беше меко и не можа добре да се разреже и имаше... то се вижда и на снимката, как да го кажа, като че ли захапваше и не се образува хубава линия на разреза. При печенето се пооправи. Пусни снимка да го видим, няма значение каква е, тук си споделяме и успешни и неуспешни рецепти. Давай!
11.01.2017 20:16
1
1
Евтини Рецепти
Качих 2 снимки към твоите.Не,че не се получи,вкуса е страхотен,но не ми се поду като твоя.Аз не го месих с миксер,но не смятам,че това е кой знае какъв недостатък.Все пак италианските баби надали са имали миксери,даже съм сигурна,че още го месят на ръка.Съвсем скоро ще го направя отново,много ни хареса.
11.01.2017 20:35
Евтини Рецепти
Не бях чела по-подробна и интересна рецепта.Изключително ме заинтригува.Въпроса ми е - брашното,което трябва да ферментира на топло ли трябва да е през ноща?
10.01.2017 11:23
1
3
Евтини Рецепти
Здравей отново Мария.Направих хлебчето,но не ми се получи като твояето.По-скоро се разля,а спазих точно рецептата.Изчаках 2ч. да втаса,като след първия го премесих.След като го оформих,изчаках още 40 мин.преди да го изпека.Изглежда ми като превтасал,но се надявам ти да ми кажеш къде съм сгрешила.
11.01.2017 20:03
Евтини Рецепти
Стайна температура.Това ме интересуваше.Защото в кухнята ми е настъпил ледниковия период :)))
10.01.2017 15:48
marcheva14
Добави коментар.Соня, здравей!
Предварителната ферментация се оставя покрита на стайна температура и за нея не се полагат повече грижи до момента на прибавянето ѝ към основното тесто.
Тестото е меко. Сега ще ти кажа, първо съм го измесила в миксера, това го писах, после в/у набрашнен плот само го премесих и го зарязах да втасва. Извадих го отново в/у набрашнен плот, тестото беше пак меко и го оформих в/у брашното с напудрени длани и го оставих в тавата. Пече се. Както виждаш от снимката, когато съм го разрязвала със специалното си ножче за разрязване на тесто, то е като бръснарско ножче но с дръжка, не успя да направя хубав разрез, както при другите хлябове, защото тестото беше меко и не можа добре да се разреже и имаше... то се вижда и на снимката, как да го кажа, като че ли захапваше и не се образува хубава линия на разреза. При печенето се пооправи. Пусни снимка да го видим, няма значение каква е, тук си споделяме и успешни и неуспешни рецепти. Давай!
Предварителната ферментация се оставя покрита на стайна температура и за нея не се полагат повече грижи до момента на прибавянето ѝ към основното тесто.