Тази рецепта коментираха

Анонимен
Mitko
Mitko
рецептата е добра но ако сте го правили така супата е много рядка,ако сте ходили на ресторант ще забележите че е по гъста,ако ви харесва по гъста е хубаво да сложете 2 с. л. брашно да се запекат в тигана докато стане кафяво после ги добавете при варенето 10-на мин преди да е готово.Има друг аромат и специфичен вкус на мен лично много ми харесва.
П. С. това ми го каза готвач от най-посещавания ресторант
29.08.2013 02:55
3
4
1
Дидо Кук
Дидо Кук
Така е , съгласен съм с колегата до някъде ! Само дето брашното се запържва в маслото до златисто и придобие невероятен аромат!Запържване на брашното до кафяво , означава ,че вече е прегоряло! Накратко , прави се бешамел като застройка и за сгъстяване !
12.02.2014 16:56
5
2
Димо
Димо
Къде може да се пробва? :)
21.08.2013 18:49
2
2
Любомир
Любомир
Като махнеш миенето си е точно така )
17.06.2013 18:37
1
ТинтириМинтири
ТинтириМинтири
липсва само кокал телешки от джолан
17.06.2013 17:26
5
1
Тодор
Тодор
Бих искал да зная с колко вода се залива шкембето при варене в тенджера под налягане или в обикновена?
14.03.2013 11:59
1
Иванова
Иванова
Да попитам как се процедира с готовото, сварено шкембе? Пак ли се сварява за известно време, за да се получи бульон?
27.02.2013 18:36
1
2
мария богданова
мария богданова
Това е шкембе чорбата която моят баща правеше !Оригинална българска рецепта !
13.02.2013 14:15
4
5
Севелина Райчева
Севелина Райчева
Това е любимата ми чорба,но при варене на шкембето аз слагам малко сол ,след това се до овкусява, и по малко от литър мляко, е всеки според вкуса си!
18.01.2013 13:13
3
3
дивна стоичкова
дивна стоичкова
това е истинската рецепта са шкембе чорба - а не някави с брашно и кисело мляко простотии!
08.01.2013 15:04
12
7
Зорка Драгоманова
Зорка Драгоманова
Харесвам рецептите и се придържам към тях,но може да се промени с нещо за да се овкуси по-добре.
28.10.2012 11:13
1
герито
герито
това в оригиналът,за пилешко шкембенце не знам,браво.има готово сварено около 3;60лв.
06.10.2012 16:02
3
2
dryjka
dryjka
Така го правя и аз , ма гледам по-малко мляко да слагам , да си заприлича на шкембе , иначе мн. млечен вкус . Да добавя и , че сега има готови сварени шкембета , няма какво да си играете часове да чистите и варите .
28.09.2012 10:28
2
2
123
123
Ще добавя още нещо....така заместено,шкембето,си спестявате непрятната миризма и риска да не го сварите както трябва...при джоланчето е много по-лесно...просто няма какво да сбъркате...
09.09.2012 19:24
2
Бай Мезан
Бай Мезан
Не съм пробвал но,не виждам защо да не стане и с пилешко,ако се подбере по-мазните части от него...най-добре будчетата...
09.09.2012 19:11
3
Стоенчо
Стоенчо
И аз много я обичам тази чорба...а още по любима ми е следната.Направете всичко както е казал човека,само заместете тел.шкембе със свинско или телешко джоланче.Свинско по-добре.Прибавете дафинов лист докато го варите,после го хвърлете.Отпенвайте го по време на варене.След като го сварите,го обезкостете и нарежете.За по-добри резултати,повече мляко за сметка на водата...не е лошо и сметана малко да добавите(растителна 'Хопла")100-200гр.,но това вече са глезотии които хич не са задължителни...Та,това е по-доброто 'Джолан Чорба"...повярвай те ми.... :)))
09.09.2012 19:06
5
4
Trendafilova
Trendafilova
Това наистина е най-вкусното и прекрасно шкембе...........
02.06.2012 19:52
2
1