Тази рецепта коментираха

Анонимен
ЯНЕВ
ЯНЕВ
Хареса ми,но има и по лесен начин- вземе се желирано шкембе нарязва се на кубчета и се запържва с масло,олио и червен пипер към това се прибавя и половин лъжица брашно за плътност ,през това време се завира литър вода и се слагат два телиш ки бульона,към бульона се прибавя прясно мляко,колкото е бульона толкова и прясното мляко и накрая се прибавя запърженото шкембе,всичко това става за около 15-20 минути да ви е сладко
23.02.2014 18:47
16
28
1
Ivo
Ivo
Просто и лесно не е със същият вкус.
11.06.2016 19:54
7
2
Юлиян
Юлиян
супер рецепта
23.02.2014 03:54
8
3
Дидо Кук
Дидо Кук
Като цяло съм съгласен с рецептата на колегата ! Но винаги има какво да се каже , понеже "На вкуса и на цвет-товарищи нет !!!"
Шкембе чорбата трябва да мирише на шкембе ! Това не означава ,че не можем да ползваме телешки джолани ,тел.опашки ,св.уши и св.карчета, за да извлечем от тях както частичен аромат , така и желатина в тях! Но тези продукти трябва да са три пъти по-малко от шкембето , за да запазим генерално аромата на шкембе !Млякото в дадената рецепта е прекалено много , считам , че повече от 200 мл. започва да мирише и бие на мляко-прекалено млечен бульон получаваме! Олиото бих ползвал за запръжка на червения пипер , а в чисто масло бих запържил леко , малко брашно .В много коментари пише , че бульона им горчи . Може да горчи , единствено и само ,ако шкембето е гадно . Гадно е когато не е изчистено правилно или недостатъчно изчистено !Втори вариант , да е размразявано няколко пъти и замразявано обратно! Или е стояло размразено прекалено дълго! За съжаление невинаги можем да разберем в магазина , дали е неправилно съхранено . Затова следващия път , сменяме магазина ! Само готвач със стаж , осъзнава силата на мъдростта "На вкус и на цвет-товарищи нет !!!"
12.02.2014 17:14
23
6
таня димитрова
таня димитрова
това наистина е оригиналната рецепта и е много вкусно без всички тези брашна и глупости
12.02.2014 01:46
38
14
анелия
анелия
супер е типично нашенска
11.02.2014 20:42
14
5
Tanita
Tanita
Пробвах тази рецепта - стана страхотна!!!Ето това е оригинала.
18.01.2014 08:13
23
6
zlatka kirqkova
zlatka kirqkova
ще прбвам да ли дъщерями ще го хареса
09.01.2014 18:57
6
3
DJIGIT
DJIGIT
ще пробвам ... да видим щерка ми дали ще го хареса....
22.11.2013 19:25
6
3
loraruseva
loraruseva
Ето това е оригиналната рецепта.Много хубаво става.
15.10.2013 11:57
16
10
ЛИДИЯ ИВАНОВА
ЛИДИЯ ИВАНОВА
Шкембе чорбата е горчива,тогава когато шкембето не е измито добре или пък не е сварено хубаво. А това е наистина оригиналната рецепта.Всичко останало са добавки от различните региони на страната.
21.09.2013 10:56
9
6
Любител-готвач
Любител-готвач
По-вкусно ще е ако бульона от варенето се изхвърли и се замени с такъв от телешки ребра.Иначе горчи.И млякото да е половин литър.Чесънът трябва да е престоял поне една нощ в оцета.Има една руска поговорка"На вкуса и цвет-товарища нет..."
20.09.2013 08:16
2
8
БОРИСЛАВА
БОРИСЛАВА
тука във Варна най-вкусната шкембе чорба може да се яде само на Гюрлата
19.09.2013 22:23
11
4
ВАЛКАТА
ВАЛКАТА
НАЙ ДОБРОТО ШКЕМБЕ ВИНАГИ СЕ Е ПРАВИЛО В БУРГАС.След сваряването направете варена застройка от 1 яйце 2-3 суп. лъжици брашно и 1 кофичка кисело мляко размесено с бульона докато заври при непрекъснато бъркане,изсипете го в тенджерата,хубаво е да сложите и свинско шкембе за аромат и вкус.Направете тази застройка и ще ядете най вкусната шкембе чорба...без прясно мляко.
19.09.2013 21:39
7
23
2
Дида
Дида
В Бургас действително се предлага една от най-вкусните шкембе-чорби в страната и то от време оно. А за оцет в таратора за първи път чувам?! Къде в Бургас предлагат подобна глупост, защото аз съм оттам и това е най-смешната измислица, която съм прочела до този момент!
07.12.2015 19:09
5
6
Дидо Кук
Дидо Кук
В Бургас доста странни рецепти имате! Шкембе с кисело мляко разваля оригиналната рецепта! А таратор с оцет само в Бургас можете да ядете :)"На вкуса и на цвет-товарищи нет!!!!"
12.02.2014 16:51
10
7
Христо Христов
Христо Христов
На майстора чорбата ряпа да яде. Правя си шкебе чорба като заедно със шкембето слагам и телешки крачета. Чорбата става пихтиеста и много вкусна- Опитайте и ще се уверите...!! Всичко останало си е като за шкебе. запръжката с червен пипер- Млякото и тн. Накрая ако няма чесън и лютив червен пипер шкембето не е шкембе.
13.09.2013 22:16
2
4
Павлета
Павлета
Според мен много по-добре става, след като вече свареното шкембе се добави към нов бульон, който се прави отново с чесън, лук на дребно и малко черен пипер. Накрая добавям млякото с малко брашно. Лично аз отделно запържвам червения пипер и заливам чесъна с него и оцета!
02.09.2013 18:30
7
Mitko
Mitko
рецептата е добра но ако сте го правили така супата е много рядка,ако сте ходили на ресторант ще забележите че е по гъста,ако ви харесва по гъста е хубаво да сложете 2 с. л. брашно да се запекат в тигана докато стане кафяво после ги добавете при варенето 10-на мин преди да е готово.Има друг аромат и специфичен вкус на мен лично много ми харесва.
П. С. това ми го каза готвач от най-посещавания ресторант
29.08.2013 02:55
3
4
1
Дидо Кук
Дидо Кук
Така е , съгласен съм с колегата до някъде ! Само дето брашното се запържва в маслото до златисто и придобие невероятен аромат!Запържване на брашното до кафяво , означава ,че вече е прегоряло! Накратко , прави се бешамел като застройка и за сгъстяване !
12.02.2014 16:56
5
2
Димо
Димо
Къде може да се пробва? :)
21.08.2013 18:49
2
2
Любомир
Любомир
Като махнеш миенето си е точно така )
17.06.2013 18:37
1
ТинтириМинтири
ТинтириМинтири
липсва само кокал телешки от джолан
17.06.2013 17:26
5
1
Тодор
Тодор
Бих искал да зная с колко вода се залива шкембето при варене в тенджера под налягане или в обикновена?
14.03.2013 11:59
1