Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Направих тази трудоемка торта за рожденния ден на майка ми и резултата е невероятно вкусна торта. Вкусът на карамел и шоколад се допълват невероятно. Не подкрепям мнението обаче, че е "лека" торта. По-скоро прилича на торта "Гараш". Залях я с шоколадов ганаш и празнична украса.
Направих също леки промени, които искам да споделя. Първо в крема вместо 3 яйца, сложих 6 жълтъка. Получи ми се перфектен и гладък крем. Понеже изпечените блатове наподобяват големи бисквити реших, да ги сиропирам с карамелен сироп, и добре, че го направих, защото кремът е недостатъчен да ги "напои". Сложих също само 6 от 8те блата в тортата, защото стана достатъчно висока, а и кремът ми свърши. И накрая за шоколадовия ганаш използвах 85% шоколад, който нагарча, но много добре покрива сладостта на тортата!
20.08.2023 13:56
1
Арка
Арка
Невероятно лека и вкусна.Направо се топи в устата.
11.02.2017 00:00
marcheva14
marcheva14
Албенка, разкошна торта! Поздравления! На снимката е повече от хубава. Обичам такива богати рецепти, вероятно си го разбрала вече. Благодаря и за справката, обичам да чета кое от къде произлиза и защо така е озаглавено. Беше ми интересно да прочета.
Поздрав!
28.01.2017 19:18
1
Покажи всички подкоментари