Тази рецепта коментираха

Анонимен
Таня Левенова
Таня Левенова
направих ги-чудесни са-но с две втасвания и поръсих семена..
06.04.2017 13:22
никнай
никнай
Рецеотата е на ниво - без забележик.
Само те моля следващият път използваймерни единици като грам и милилитър а не с.л., ч.ч., ч.л., щипка или кубче ....
31.01.2016 17:49
3
1
Таня
Таня
Същите на вид"сиренки" правя с 1 ч.ч.кис.мляко ` 1ч.ч. мазнина(олио+масло)1к.л.сода бикарбонат,малко оцет(капки)и брашно . Става като маслено тесто. Стават хрупкави и колкото стоят стават по.хубави. Плънката е със сирене или орехи, канела и захар.Когато са с сладката плънка се овалват в пудра захар. Моята леля ми казваше ,че това са студентски пръсти.....
23.02.2014 17:13
6
2
Адриана
Адриана
Благодаря за страхотната рецепта! Получиха се 2 тави :) и са мноого вкусни, топят се в устата.

Аз не знаех само как се пекат, не съм правила такива неща никога и гледах от другите рецепти за сиренки в сайта. Значи сложете ги на 250 градуса за 20 минути, ама на вече загрята фурна в средата. При мен отиде 1кг брашно :)

Че едните ми от тава 1 леко бяха загорени отгоре, а от тава 2 -много загорели отдолу, бях ги сложила на пода на фурната (която печеше и отгоре, и отдолу); Само тези от долната тава загоряха много отдолу, изрязах им дъното и се топят в устата; тези от горната тава нищо им няма, много добре се получиха :)))

Също моите формички бяха топчета. Маята беше прясна-половин кубче(чувала съм и за друг вид мая - исках да уточня за тези,които не са готвили преди - като мен )).

Дано да помогна на някого. Поздрави!
19.10.2012 20:05
15
2