Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
Данче, ти хубаво си ме съветваш, но аз ще предпочета да си ги хапвам там... не у нас. Казвам го с усмивка, че няма емотикончета за да ме разбереш. Както виждаш, също и аз това забелязвам, че най-вече се харесват рецептите които са с тесто, тесто и тесто. Основно това си ни е кухнята. Чужда ни е морската храна, не е типична за нас, а е хем вкусна, а да не говоря колко е полезна. Да вземеш да ни врътнеш по някое тапас с нещо си отгоре, ама го направи по-близо до нас, та да ти се радвам, а и мога да "открадна" рецепта... мда.
27.05.2017 16:58
2
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Ауу, добра идея :) Ще врътнем някои тапас в скоро време :)За да разнообразим скуката;)
27.05.2017 18:51
2
Карина Жекова
Карина Жекова
С най- голямо удоволствие бих ги опитала! Браво за рецептата! Поздрави, Дани!
27.05.2017 16:28
1
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Благодаря ти, Кари! Правите ме щастлива :)
27.05.2017 18:45
1
marcheva14
marcheva14
Данче, какво да ти кажа, мила...нямам думи колко хубаво са приготвени! Браво! Морските дарове ти "идват от ръка" . Няма рецепта със средиземноморска кухня, и както споменах по-горе, най-вече морските дарове, която да не ти е приготвена прекрасно. Възхищавам ти се! Не мога, нямам и такива продукти, тук се предлагат основно замразени, най-много да си разреша да купя бланшираните скариди и толкова, а и да си призная честно, хич и не зная как се приготвят, ни ми е в кухнята, не е наш продукт в Б-я, ти знаеш. Виж, похапвам ги много добре, ама не и у нас... не умеят и тук да ги приготвят, не става. Браво, Данче!! Поздрав най-сърдечен! Марчева
27.05.2017 16:14
2
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
:) Много ми е драго, Миме, че оценяш тези малко по-нетипични за България ястия и ми казваш тези хубави думи. Благодаря :)Желанието ми е да допринеса нещо различно и да предизвиквам повече хора да си приготвят морска храна (не че не обичам и приготвям и българска, традиционна кухн, но трябва да има разнообразие) Знам, че в България морските дарове се намират основно замразени. Но специално за сепията това не е проблем, тя си е прекрасна и като си я отмразиш и не си губи вкусовите качества. При скаридите е малко по -различно -пресни са много по-хубави, но когато са качествени и замразените стават, дали било сурови или бланширан/варени. Определено по -добре е да си ги приготви човек вкъщи, защото съм съгласна с теб, че в нашата страна се броят на пръсти местата, където ги правят както трябва. А е толкова лесно... иска се само човек да спазва точното време на термична обработка и подходящата температура. :)
27.05.2017 16:41
2