Тази рецепта коментираха

Анонимен
Снежана
Снежана
Еййййй дами вместо зехтин сложете масло и чуден родопски пататник
16.08.2013 20:16
4
leonesa
leonesa
Много Испанци се навъдиха тука,а правописа не знам,но с тези чуждици направо се обърках,как да говоря на български с чужди думи,я кажете де
16.08.2013 17:21
23
Анди
Анди
Ястието ми хареса.Тортия,тортиля ами така е,някои й казват така други иначе:) Понякога отварям да видя някоя рецепта само заради отзивите.От тях научавам доста неща и тъкости относно рецептата и приготвянето,но тоя път с това "скандалче" ме разбихте.Явно покрай готвенето,ще трябва да наблегнем на лингвистиката и правописа в българският език.
06.08.2013 15:53
3
3
Прост, та Дрънка
Прост, та Дрънка
Доретке, да си чувала случайно за начало и край на изречение? От логорея ли страдаш, мила? А ти, како Ленче, да беше споделила с нас, тъпите бг-туземци, каква аджеба, ще да е тази пуста технология друга чутовна!!! Или ти е по-лесно да мрънкаш, май...
03.08.2013 16:16
4
елена
елена
Ами аз съм повече от 10 години в Испания и съм работила 4 от тях като готвач и мога да кажа,че ако някой чака 5-10 мин. да приготвя тортия само от едната страна то след като изчака и двете страни да са готови ще яде подметка и то изгоряла.Въобще технологията не е такава !
03.08.2013 15:31
9
1
Joro Lukanov
Joro Lukanov

Живял съм в Испания 3 години и съм голям фен на тортията.Зехтинът е малко,трябва да е поне 200мл и също така може да се добави тиквичка,става много вкусно.Сервира се също със сос САЛСА РОСА , която е много лесна и вкусна - кетчуп+майонеза(чеснова). :)
25.07.2013 11:02
7
дорета канчева
дорета канчева
към картофите и лука прибавете половин чушка зелена ще получите друг вкус картофите са големи поне 200 грама слагам повече зехтин,защото продуктите се пържат в маслена баня технологията е спазена пригответе си тази вкусотия ,няма да съжалявате
добър апетит












18.07.2013 22:59
6
мима
мима
А това не е ли нашия пататник?
18.07.2013 21:48
1
МИЛАНОВА
МИЛАНОВА
Първо се казва тортия,а не тортиля!Двете лл в испанският се четат за й или удължено и!Второ това е точната рецепта на тортията и е перфектна!
05.07.2013 20:43
1
21
виола
виола
страхотна рецепта не ме интересува колко е оригинална лесна е и бърза когато се върнеш от работа и не знаеш от къде да почнеш ето ти тортиля започвам я
05.07.2013 18:22
2
9
Маргарита Данчева
Маргарита Данчева
Стана много вкусно и пак ще го направя
05.07.2013 18:08
3
Ade
Ade
Присъединявам се към мнението на Мария: рецептата,която сте публикували няма нищо общо с испанските рецепти за приготвяне на тортиЯ.
05.07.2013 18:03
33
1
светлана
светлана
незнам колко е вредна,но испанците живеят средно до 78 години.ядат тортия,пият 4ервено вино и не се карат по форуми и блогове.готви се със зехтин и температурата на зехтина не минава границата на задимяванв т.е.не става канцерогенно.след това се изцежда в ситен гевгир зехтина и мога да ви кажа 4е даже е балансирано със режима за хранене,,ЗОНАТА,,.все пак яжте на порции а не цялата.нали знаете вси4ко с мяра.
04.07.2013 16:51
2
Мария
Мария
Вземете да преведете точната рецепта за ТОРТИЯ.Тази рецепта е абсолютна измислица
13.06.2013 17:16
5
5
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Изобщо не е измислица рецептата, моля ви. Има малки неточности, но си е точно както трябва. Класическа тортия еспаньола е. Дали прилича на нашия пататник, това е друг въпрос.
За да ви се получи добре тортията е важно как сте нарязали картофите и лука (трябва да са по -скоро на средно големи люспи, отколкото на дребни кубчета), да се пържи на по -слаб огън, както е упоменто в инструкциите и да се разбърква периодично, без да се стараете картофите да останат целички! Те даже е нормално да се поразпаднат и разкашкат малко, защото целта е отвътре тортията да е мекичка, а не с полупрепържени,, хрупкави или твърди картофи. Сложете солта в началото на пърженето, а не след това!! (Така подпомагате омекването на зеленчуците)
Когато отцедите от зехтина и смесите с яйцата, объркайте много добре сместа и капнете само малко от зехтина в тигана преди преди да изсипете отново всичко в него.. Тук процеса е вече по-скоро запичане. На много слаб огън!! Ако искате, разбира се,може и да оставите вътрешността леко сурова и да се разтича, тогава работете на малко по-силен огън и внимавайте при обръщането. И да се разтече малко, няма нищо. Винаги с плоска чиния или капак, с диаметър по голям от този на тигана.
19.02.2017 11:56
1
Мими
Мими
Вие за какво пишете тук?Да се карате или да разменяме идеи?Хайде,съвземете се!
12.06.2013 16:08
3
4
Kalin
Kalin
Страхотна рецепта, но под името тортия автоматично се разбира мексиканската тортия, която се приготвя с брашно (пшенично или царевично).Това е испанска тортия или "испански омлет". и наистина напомня на нашия традиционен пататник от родопите :). Поздравления за рецептата.
12.06.2013 10:51
4
Рени
Рени
Не се казва тортиля, паеля, а тортиЯ и паеЯ.
11.06.2013 23:41
2
Рени
Рени
И какво им е на яйцата. Те са полезни.
11.06.2013 22:36
Мони
Мони
Добре е да знаете, че е нужно да има доста повече зехтин, картофите да са наистина на съвсем дребни парчета и да се бъркат постоянно, за да станат мекички. Може да се сложи и чесън на ситно. Аз бих добавила тези неща в рецептата, защото е важно.
За всички побългаряващи - не, това не е пататник, така както прошутото не е нашата шунка. Не можеш да си кулинар, ако не правиш такава елементарна разлика.
11.06.2013 22:15
3
guest
guest
Към ''Анонимен на 2013-06-06'',

Уважаеми/а Анонимен, забележката Ви е напълно уместна...но мисля също е редно да знаете че се пише 'обръщам', а не 'обраштам'... Невероятно наистина, но само в една дума сте допуснали не една, а цели две грешки.... Хмммм.
11.06.2013 21:29
1