Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Ароматни свински котлети с гъбен сос

Ароматни свински котлети с гъбен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ароматни свински котлети с гъбен сос1 / 3
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класическа рецепта, който може да поднесете по официални поводи или просто така - за да нагостите вкусно близките си!"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 3 стръка пресен или голяма глава кромид
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 500 мл гъбен
  • гъби - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте добре свинските котлети, като ги посолите и поръсите с прясно смлян черен пипер.

Изпържете пържолите за по 4 минути от всяка страна в сгорещеното олио.

За соса запържете скълцания лук в разтопеното масло. След малко добавете предварително почистените и нарязани гъби.

Оставете зеленчуците да се задушават до пълно омекване.

Добавете и разбъркайте с брашното и долейте постепенно бялото вино.

След като алкохолът се поизпари и сосът се сгъсти, долейте горещия гъбен бульон. Сварете соса до желаната гъстота и го овкусете със сол и черен пипер.

Поднесете в чиния по един свински котлет, полят със соса.

Свинските котлети с гъбен сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Месото успява ли да се сготви за 4 мин. ????
19.10.2013 12:31
1
1
Покажи всички подкоментари