Бързи содени питки със сирене

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
06/07/2018
"Не тичайте за хляб, а набързо замесете вкусни содени питки със сирене "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 683
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Содена Питка

Начин на приготвяне

В кладенче, направено от брашното, се поставят киселото мляко със содите.

Разбърквате с лъжица и след като млякото шупне се добавят последователно яйцето, олиото, солта, сиренето и на части останалото брашно, до получаване на гладко тесто. То се оформя на руло. Рулото се разделя се на малки парчета, около 2 см.

Те се оформят на топчета и се редят в тава застлана с хартия за печене. Оставят се покрити за 20 минути.

След това тавата се поставя в студена фурна, която се включва на 200 градуса. Питките се пекат се за около 15-20 минути, в зависимост от фурната.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар