Маслена пита

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
28
120
67
67
10/07/2018
"Затваряме очи и почти усещаме онзи неповторим аромат на извадена от фурната пита "
Приготвяне100 мин.
Готвене60 мин.
Общо160 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 066
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко заедно със захарта, слагате и маята и 1 чаена лъжица брашно. Оставате сместа да втаса. През това време си пресявате брашното.

Разбивате яйцата, киселото мляко и солта. Правите си кладенче в брашното и сипвате яйчената смес и втасалата мая. Започвате да месите. Когато тестото спре да лепне, го оставяте за около половин час да втаса, като го покривате с фолио и кърпа.

Когато е готово, го разделяте на три топки. Разточвате всяка поотделно, като всеки лист намазвате обилно с разтопеното масло.

Нареждате трите кори една върху друга, навивате ги на руло и след това режете пънчета, широки около 4-5 сантиметра.

Нареждате ги в тава с хартия, която също може леко да намазните.

Мажете питката с разбит жълтък. Печете на предварително загрята фурна на 160 градуса за 1 час.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар