Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле пълнено (Ретро рецепта)

Пиле пълнено (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пиле пълнено (Ретро рецепта)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 цяло + дреболиите
  • лук - 1 голяма глава
  • масло
  • ориз - 1 стиска
  • сол
  • черен пипер - млян
  • червен пипер
  • вино - 1 в.ч.
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дреболийките на вече почистеното и подготвеното за пълнене пиле.

Запържете скълцания лук в масло и добавете дреболиите, след малко сипете ориза, сол, млян черен пипер.

С тази плънка напълнете пилето и го зашийте.

Намажете го със смес от масло и червен пипер с малко сол. Сложете птицата в тенджера и долейте вода до половината на пилето.

Във водата долейте и виното и добавете зрънцата черен пипер. Оставете да се вари на тих огън.

По време на готвенето отхлупете само веднъж, за да обърнете пилето от другата страна.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: