Начин на приготвяне
Нарежете чушките, праза и чесъна на парченца и ги задушете в олиото за 10 минути на умерен огън.
Сипете доматите, увеличете малко огъня и гответе още 5 минутки при непрестанно разбъркване.
Сложете ориза, сол на вкус и пушения пипер и разбъркайте за кратко.
Загрейте фурната на 190 градуса.
Прехвърлете всичко в тава и залейте с гореща вода - съотношение в зависимост от вида на ориза, който използвате, обикновено на една част ориз - 2.5-3 части вода.
Разпределете маслините цели или обезкостени и нарязани на шайби - както ви харесва.
Пъхнете тавата в загрятата фурна и печете до поемане на водичката и оставане на мазнина.
Готовия ориз покрийте с чиста кърпа и оставете да престои 5 минутки, преди да сервирате.
По желание поръсете с прясно налълцан магданоз.
Добър апетит.