Вкусен шаран консерва на фурна

24/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001023
"Вкус, като от любимите консерви с шаран, но без никакви консерванти - как да му устои човек "
Приготвяне120 мин.
Готвене50 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца343
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният шаран се посолява на вкус и оставя за 1 час в хладилник.

Плънката се приготвя, като лукът се нарязва на едро, празът също, морковът се настъргва. В тиган се загрява олио и се задушават до омекване, слага се сол на вкус.

Добавят се подправки на вкус и доматите от консерва. Оставя се на котлон около 5 минути, отстранява се от огъня.

После се добавят киселите краставички, нарязани на кръгчета, наситнените орехи, маслини, зелени подправки.

Шаранът се поставя в правоъгълна тава и се пълни с плънката, ако остане от плънката, се слага отстрани. Отгоре се слагат резенчета лимон.

При необходимост се полива с малко олио, смила се и черен пипер. Слага се в предварително загрята фурна на 200-240 градуса и се пече, докато остане на мазнина.

Не се долива вода, докато се пече.

Сервира се с резени лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар