Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Фахитас със Свинско Месо

Фахитас със Свинско Месо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Фахитас със Свинско Месо
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Днес сме на фахитас със свинско месо - чувствайте се поканени ... да запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • риган - 1 с.л. сух
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кимион - 1 с.л. смлян
  • пипер - 1 ч.л. червен
  • чили - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чушки - 4 бр. разноцветни
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • тортили - 4 - 6 бр.
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа или плик смесете олиото с лимоновия сок и подправките. Добавете свинските пържоли и добре ги оваляйте в маринатата. Приберете с хладилник за около 1-4 часа.

Почистете лука и чушките и ги нарежете на тънки и дълги лентички.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Добавете лука и чушките и ги запържете за около 10 минути до омекване. Отстранете зеленчуците от тигана и сложете пържолите.

Гответе ги по 6 минути от всяка страна. Извадете и оставете да почиват. Върнете лука и чушките в тигана да се загреят и отстранете тигана от котлона.

Нарежете свинското на тънки резенчета. Изпечете всяка тортила за по 1 минута от всяка страна на котлона.

Посипете с настърган кашкавал, сложете от зеленчуците и от парченцата свинско и прихлупете.

Сервирайте фахитасите по желание със заквасена сметана.

Фахитасите със Свинско Месо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходно и типично мексиканско!
05.10.2021 20:49