Филе миньон на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Филе миньон на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"За онези ценители на класическите ястия, които обожават телешко - скара импровизация на филе миньон"

Необходими Продукти

  • телешко филе - 1.1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • масло - прясно
  • хляб - 150 г бял
  • за гарниране
  • гъби - 60 г
  • пилешки дробчета - 80 г
  • мозък - 100 г
  • зеленчуци - 750 г
  • майонезен сос - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от тънката част на филето се реже на филии, дебели 2 см, и се оформя на медальони.

Начукват се леко, поръсват се със сол, черен пипер и се потапят в разтопено масло. Овалват се в хлебните трохи, като леко се притискат.

Карират се с тъпата страна на ножа, поливат се с разтопено масло и се пекат бавно на скара.

Поднасят се мозък на скара, пилешки дробчета и гъби, гарнитура от зеленчуци и майонезен сос, който се дава отделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гл готсач  маряна йовчева
гл готсач маряна йовчева
Уникално превъзход ноо
30.06.2013 21:34
1