Пиде с колбас и кашкавал

07/08/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4044001013
"Прословутото турско пиде във вкусен вариант с кашкавал, препоръчваме да поднесете с айрян "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се нелепнещо тесто от затопленото мляко, мая, захар, олио, белтък, брашно и сол. Оставя се да втаса около 40 минути в намаслена и покрита купа.

След това, без да се премесва, се разделя на 4 части, окръглят се. Всяка част се разточва на елипса, по средата се слага кашкавал, нарязан на дебели филийки, отгоре нарязания колбас на кръгчета, нареден по дължина.

Краищата на елипсата се прищипва с пръсти, а страните се загъват навътре и леко се натискат.

Краищата се намазват с разбития жълтък и малко прясно мляко. Нареждат се в тавата от фурната на хартия за печене, на разстояние едно от друго.

Пекат се веднага в загрята фурна на 220 градуса, докато придобият златист цвят. След това краищата се намазват с маслото. Сервира се с айрян.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар