Начин на приготвяне
Най-напред приготвяме плънката, като задушаваме ситно нарязания лук, добавяме ориза, бульона, маслините, чесъна, парчетата ябълка, нарязания розмарин и черния пипер.
След като оризът поеме течността, напълваме пилето и го зашиваме.
Намазваме го със сол, мазнина и червен пипер и го поставяме в тавичка с 1/2 ч.ч. вода във фурна, загрята на 190 °C с вентилатор. Престоява 40 мин.
През това време в мазнината се задушават ситно нарязаните моркови, лук, чушка, целина и настърганите домати. Добавя се нарязаното зеле, 1/2 ч.ч. вода, червен пипер и сол. Ври, докато зелето омекне.
Пилето се изважда от тавата, слага се зелето и се връща отново.
Печете пълненото пиле във фурната още 40 – 50 мин.
Коментари