Начин на приготвяне
Яйцата се чукват в купа. Разбиват се. Сиренето се натрошава и добавя към яйцата. Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Добавя се в купата. Разбърква се.
Ако сиренето ви не е солено, се подправя със сол. За да останат кренвиршите здрави, е най-добре да се използват тънки и меки кренвирши. Обелват се.
Разрязват се по дължина през средата, като накрая 1 сантиметър се оставя неразрязан.
Правят се сърчица от кренвиршите, като се забиват с клечки за зъби в долния край. Слага се малко олио в тиган да загрее.
В тигана се слагат сърчицата от кренвирш. Пълнят се с яйчената смес. Оставят се да се изпържат добре от едната страна. Обръщат се със шпатула да се изпържат от другата страна.
Ако се разсипе от яйцата извън сърчицата, се отстранява. Когато четирите листенца са готови, се сглобява детелинката. Клечките за зъби могат да се отстранят.