Бекон с вино и лимон на тиган

22/08/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач174453381
"Такова вкусно ядене не се дели с никого, затова не ви каним на гости, но с удоволствие ще ви дадем рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • бекон - 8 резена слабо осолен, от по - дебелите
  • лимони - 1
  • бяло вино - 1 ч.ч. хубаво
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 3 с.л. растителна мазнина
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чубрица - ½ ч.л. градинска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се натрива с лимонов сок и кора и се оставя поне за 1 час в хладилника.

Резените се скъсяват до 15-16 см, а остатъкът се нарязва на парчета. Запържват се в добре загрятата мазнина до зачервяване.

В същата мазнина се запържват парчетата, добавят се едро нарязаният лук, виното, подправките и настъргана лимонова кора.

Посолява се и когато виното се изпари, всичко е готово.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар