Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран царевичен сладкиш

Сиропиран царевичен сладкиш

Сиропиран царевичен сладкиш4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 150 мл
  • бакпулвер - 1 пакет
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • сироп
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • масло - 40 г
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, сипва се прясно мляко, смлени орехи. Накрая добавяме двата вида брашно и бакпулвера.

Разбърква се да се получи кексова смес и сипваме в правоъгълна тава намазнена с олио и поръсена с брашно. Печем блата до суха клечка в загрята фурна на 180 градуса.

Изважда се от фурната и с дървено шишче или дръжката на четка за рисуване се набожда отгоре.

Загрява се прясно мляко, захар, какао, масло и течен шоколад на сироп. Сладкишът се нарязва на квадрати и заливаме отгоре с черпак да попие.

Охладен се поръсва с кокосови стърготини и хапваме през почивните дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: