Бабиния компот от грозде

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68276121566
11/09/2018
"Което вино дядо не смачка за грозде, баба превръща във вкусен компот "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 145
  • Преглеждания за месеца523
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За хубав компот се избира ароматно грозде със здрави и твърди зърна. Зърната се изронват от чепката и се измиват добре.

Плодът трябва да напълни поне до половината буркан тип Омния.

Във всеки буркан се поставят по четири супени лъжици захар. За по-силен аромат може да се сложи и по лист индрише.

Бурканите се заливат с вода /най-добре филтрирана/ и се затварят плътно с капачки.

Компотите се нареждат в дълбока тенджера и се заливат с вода. Водата трябва да е поне един пръст над капачките на бурканите.

Компотите се варят около пет минути, след като заври водата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар