Бабиния компот от грозде
Babin kompot od grožđa
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Бабиния компот от грозде

Бабиния компот от грозде

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7607k2k3k8
Бабиния компот от грозде
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
11/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
"Което вино дядо не смачка за грозде, баба превръща във вкусен компот"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За хубав компот се избира ароматно грозде със здрави и твърди зърна. Зърната се изронват от чепката и се измиват добре.

Плодът трябва да напълни поне до половината буркан тип Омния.

Във всеки буркан се поставят по четири супени лъжици захар. За по-силен аромат може да се сложи и по лист индрише.

Бурканите се заливат с вода /най-добре филтрирана/ и се затварят плътно с капачки.

Компотите се нареждат в дълбока тенджера и се заливат с вода. Водата трябва да е поне един пръст над капачките на бурканите.

Компотите се варят около пет минути, след като заври водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: