Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Компот от бяло и черно грозде

Компот от бяло и черно грозде

Компот от бяло и черно грозде
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Време за подготвяне на зимнина и по-точно на вкусен компот от грозде"

Необходими Продукти

  • грозде - бяло и черно
  • захар - 3 с.л. за буркан
  • вода
  • индрише - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме си едри, здрави зърна от чепката грозде.

Поставяме ги в гевгир и ги измиваме внимателно.

След като сме ги измили ги оставяме леко да се отцедят започваме да пълним бурканите.

В случая аз ползвах бяло и черно грозде, като в едните буркани поставих само бяло, в други само черно.

Може и да смесите двата вида в трети буркан.

Пълненето на буркана е по ваш вкус, защото някой обичат по-малко плод, други повече.

Слагаме по 3 супени лъжици захар във всеки буркан и заливаме с вода и стягаме с капачките.

По желание за аромат слагаме във всеки буркан по 1 бр. индрише.

Поставяме голяма и дълбока тенджера, като в дъното застиламе с кърпа.

Нареждаме компотите, сипваме вода за да покрие самите буркани и поставяме на котлона.

След като заври засичаме 15 минути и след това отстраняваме компота от бяло и черно грозде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: