Картофена запеканка с гъбена супа

13/09/2018
"Ароматна вкусотия, приготвена за малко повече от половин час - решение за заети домакини "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо581
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват за 15 минути, обелват се и нарязваме на кръгчета - средно дебели.

В тавичка 24 см, намазана с мазнина, се нареждат по дъното на един или два реда и поръсваме с подправки.

В малка тенджерка се приготвя гъбена супа по указание, като се залива с 100 мл вода, разбърква се на слаб котлон 3 степен. За да не загори, се бърка леко, докато сгъсти.

Сваля се и разбъркваме със готварска сметана. С тази смес се заливат картофките, отгоре поръсваме настърган кашкавал и печем в загрята фурна 180°C да стегне заливката /за 15-18 минути/.

Изважда се, нарязва се на парчета и поднасяме поръсена с нарязан магданоз и свежа салата.

Бързо и вкусно !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар