Лимонови Скалопини

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99071059011
18/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 282
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дълбок и широк тиган за пържене.

Свинското каре е добре да бъде полузамразено твърдо месо. Така ще бъде удобно, първо, да се почисти от жилки, ако има такива и малките тлъстини и второ - много правилно се реже на тънки скалопини, а това последното е важно за тази рецепта, тънко нарязани, около 3 мм.

Лимонът се нарязва на тънки резени, около 4 бр. Оставят се настрана до ползването им.

Изцежда се сокът, оставя се настрана.

В тиган се загрява захтинът. Скалопините се напудрят само в брашно и се потапят в горещата мазнина, за да се запържат за около 3 до 4 мин. Отгоре се поставят и резените лимони. Преди да се обърнат, се заливат със сока от лимон и се обръщат и от другата страна.

Захлупват се с капак и се готви за около 5 мин на умерена температура. Периодично се разклаща тиганът. Преди да се свалят от огъня се добавя и парчето масло, посоляват се със сол и черен пипер, разклаща се тиганът, за да облее маслото скалопините, готви се за още 1 мин и се свалят от котлона.

Скалопините са готови за сервиране с парче отстрани лимон.

За гарнитура съм добавила парче Галет с гъби - рецептата е публикувана в сайта на Готвач БГ.

Източник: Fatto in casa da Benedetta

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар