Лимонови Скалопини

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Лимонови Скалопини
Снимка: marcheva14
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Лимонови Скалопини, които може да поднесете за специален повод и да си спестите време от готвене"

Необходими Продукти

  • свинско каре - 400 г
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • лимони - около 3 - 4 бр. резени
  • брашно
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дълбок и широк тиган за пържене.

Свинското каре е добре да бъде полузамразено твърдо месо. Така ще бъде удобно, първо, да се почисти от жилки, ако има такива и малките тлъстини и второ - много правилно се реже на тънки скалопини, а това последното е важно за тази рецепта, тънко нарязани, около 3 мм.

Лимонът се нарязва на тънки резени, около 4 бр. Оставят се настрана до ползването им.

Изцежда се сокът, оставя се настрана.

В тиган се загрява захтинът. Скалопините се напудрят само в брашно и се потапят в горещата мазнина, за да се запържат за около 3 до 4 мин. Отгоре се поставят и резените лимони. Преди да се обърнат, се заливат със сока от лимон и се обръщат и от другата страна.

Захлупват се с капак и се готви за около 5 мин на умерена температура. Периодично се разклаща тиганът. Преди да се свалят от огъня се добавя и парчето масло, посоляват се със сол и черен пипер, разклаща се тиганът, за да облее маслото скалопините, готви се за още 1 мин и се свалят от котлона.

Пържолите са готови за сервиране с парче отстрани лимон.

За гарнитура съм добавила парче Галет с гъби.

Лимоновите Скалопини са много вкусни.

Източник: Fatto in casa da Benedetta

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: