Туршия чери чушлета

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
18/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо966
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • чери чушки - 2 кг
  • вода - 500 мл
  • оцет - 1.5 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 2 к.ч.
  • по желание
  • люти чушки - 1 бр. на буркан
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете здрави, не натъртени чери чушлета. Моите се случиха доста пикантни, а ако вашите не са, може да добавите по една средна люта чушка на буркан и 5-6 зърна черен пипер.

Измийте чушлетата, подрежете им дръжките, за да не са много дълги, надупчете ги на няколко места с игла и ги наредете в чисти буркани.

Пригответе саламура от водата, оцета, солта и захарта. Разбъркайте съставките до пълното разтваряне на солта и захарта.

С готовата саламура залейте чушлетата малко под ръба на гърлото на буркана. Бурканите се затварят с предварително изварените винтови капачки.

Прехвърлят се в тенджера с постлана на дъното дебела кърпа. Заливат се със студена вода, която трябва да покрива 2-3 пръста над капачките.

След като водата заври "под ключ", се засичат десетина минути и бурканите се изважда с щипка от врящата вода.

Обръщат се с капачката надолу.

След като изстинат, се прибират на тъмно и хладно място.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар