Пилаф с риба хамсия

21/09/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89024626904
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките се изчистват от главите и гръбначната кост, посоляват се, поливат се със сока на лимона и се оставят на хладно.

Оризът се почиства, измива и накисва в 2 чаени чаши гореща вода за 1 час. Изцежда се.

В тиган с малко олио се запържва предварително накиснатия ориз за 2-3 минути.

Добавя се наситнените глава кромид лук и подправките - магданоз, копър, джоджен, черен пипер и сол.

Разбърква се хубаво. На дъното на малка тавичка, намазана обилно с олио или зехтин, се слагат част от парчетата риба, както и от страни по ръбовете. Покрива се със сместа от ориза, отгоре също се покрива с филетата риба.

Налива се кафена чаша гореща вода и малко олио или зехтин.

Прехвърля се във фурната и се изпича за 30-40 минути на 180 градуса.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар