Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Каши»Лучена каша с наденица

Лучена каша с наденица

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лучена каша с наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • наденица - 2 бр. македонска
  • лук - 500 г
  • олио - 70 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на ситно. Нагрейте олиото и го запържете за кратко, добавете червения пипер разбъркайте и налейте 3 ч.ч. топла вода, варите до омекване на лука.

Прибавете нарязаната на парчета наденица и варите за около 5 минути, посолете на вкус.

Размийте брашното с оцета и малко студена вода и го добавете към ястието, варите на слаб огън за 2-3 минути.

Преди да свалите ястието от котлона, поръсете с черен пипер и кимион на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: