Пияна, пълнена свинска плешка

Калоян Велинов
Калоян Велинов
Новак
10/03/2013
"Ето така си представяме идеалното ястие - крехко свинско месо с ароматен сос и апетитна плънка!"
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 251
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от излишни тлъстини. Разрежете го на пеперуда, така че да може да се разтвори, да се напълни в последствие и да се завие на руло. Обилно поръсете със сол и черен пипер.

Смесете и разбийте добре всички продукти за маринатата. Полейте месото и го оставете да се маринова за няколко часа на студено, като го обръщате от време на време.

След това го напълнете в нарязаните тънко лук, моркови, кисели краставички по желание, маслини, и ядки и завийте на стегнато руло. Ако не се задържам може да го забодете с клечки.

Сложете го в добре подмазнена тава. Полейте със струйка олио и сипете в тавата по-голямата част от останалата марината. Покрийте с фолио и сложете да се пече за час и половина. След това махнете фолиото, намажете с маринатата и запечете до приятен загар.

Рейтинг

5 11
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Атанасова
Атанасова
24.01.2016 20:10
стана много вкусно,благодаря
1
0
Здравко Златев
сигурно ще е доста вкусно...Ще го пробвам
0
0