Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печена Ярешка Главичка

Печена Ярешка Главичка

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Печена Ярешка Главичка
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Истински деликатес за онези, които разбират от вкусно ядене"

Необходими Продукти

  • ярешки главички - 6
  • олио - 3 с.л. растителна мазнина
  • моркови - 6 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • люти чушки - 6 бр. /по желание/
  • лимони - 1
  • розмарин - няколко стръка
  • джоджен - няколко стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главичките се оглеждат добре и ако има нужда, се почиства останалата по тях козина. Рогцата се изрязват с кухненско трионче или ножовка.

Морковите и картофите се нарязват на две, чесънът се счуква или минава през преса, лимонът се изстисква, а кората се нарязва на едро.

Прави се смес от 2 с.л. мазнина, черен и червен пипер, лимонов сок, чесън и сол, с която хубаво се намазват главичките отвсякъде. Върху голямо парче алуминиево фолио се поставя главичка, в устата чушле, около нея 2 парчета морков, парче картоф, стръкчета розмарин и джоджен и лимонова кора.

Прави се добре затворен джоб. Джобовете се нареждат в подходяща тава със затворената част нагоре, върху която се налива малко мазнина. Доливат се 2 ч.ч. вода и 1 ч.л. сол.

Пече се във фурната на 150°C 3 часа, като последните 10 мин температурата се вдига на 200°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: