Начин на приготвяне
Изчиствате и режете тиквата на кубчета, след което я варите до омекване и пюрирате докато е топла. Отделяте в купа около 400-500 грама.
В друга купа разбивате яйцата заедно с меда и след това добавяте различните брашна, ванилиите и бакпулвера.
Постепенно добавяте пюрето от тиква. Получената смес разстилате върху тава с хартия за печене на тънък слой.
Печете на загрята фурна на 200 градуса за около час или до готовност. Докато блата за рулото се пече пригответе крема. Обелете и настържете ябълката.
В купа пасирайте съставките до получаване на гладка смес, по желание може да добавите и орехи.
След като блата е готов намажете равномерно от крема по целия блат и завийте внимателно на руло.
Оставете в хладилника да изстине и е готово за следобедното кафе.