Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязваме ситно зелето и праза. Картофите белим и нарязваме на кубчета. Белим и моркова и настъргваме.
В малко олио запържваме нарязан на кубчета салам и когато е готов, изваждаме от мазнината. И в същата слагаме праза, зелето, моркова, наливаме малко водичка и задушаваме, докато изври течността. Тогава ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (2 ч.л.), сол и брашно (1-2 ч.л.).
Наливаме топла вода до нивото на продуктите и като заври, сипваме картофите. Прибавяме и нарязан зелен магданоз.
Варим яхнията до готовност - хубаво да се сварят всички продукти, като няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме и запържените парчета колбас.