Яхния от нахут с бира

23/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в кухненския робот лука, чесъна и магданоза. Смелете на дребно.

Сложете олиото в тенджера. Изчакайте да загрее и задушете лука, чесъна и магданоза.

С помощта на пасатор пасирайте 50 г от нахута с малко от доматения сок (това ще е за сгъстяване на яхнията). Сложете го при лука.

Налейте бирата и изчакайте да изври алкохола. Добавете всички продукти в тенджерата.

Налейте малко водичка и варете 15 мин. Тъй като нахутът е сварен, не е нужно много време, а колкото да се смесят ароматите на всички съставки.

Изключете и сипете яхнията с нахут в дълбоки чинии.

Поръсете с пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар